';

PETLAS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Yorumlar
Paylaş

PETLAS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Proje Detayları

Yapı Eskişehir Yolu aksında; bu yola yıllarca siluetini vermiş olan Halk Bankası binasının hemen yanında yer almakta ve siluetine ortak olmaya çalışmaktadır.

Yapının tasarımındaki temel amaç; onca yükseklik arasında yer bulmak, akılda kalmak ve en önemlisi var olmaktı. Gelişmekte olan kent dokusu ve her geçen gün değişen kent silueti içerisinde bir hafıza noktası oluşturma düşüncesi tasarımda ulaşılmak istenen en önemli sonuçtu.

Tüm bu nitelikler göz önünde bulundurularak huzurlu bir çalışma ortamı sağlayan ve şirketin ağırlığını taşıyabilecek bir yapı tasarlandı. Elde edilen yapı, yapı yüzü ile bulunduğu alan içerisinde fark edilebilir bir biçime sahipti. Ayrıca yapı bazasında şirketin tarihçesini ve vizyonunu öne çıkaracak ürünlerinin de sergilenebileceği bir sergi alanı tasarlandı. Bu sayede yapı aynı zamanda şirketin vitrini haline getirildi.

Bu tasarım kriterlerinin güçlü bir sentezi ile bazası üzerinden filizlenen ve parlayan bir heykel yaratıldı. Şirketin sahip olduğu misyon ve geçmişinden aldığı güvene atıfta bulunan yapı; içerisinde aydınlık, ferah bir ortam barındıran, yaşanılan heykel olarak düşünülüp, tasarlanmıştır.